Столичні слідчі затримали одесита за продаж "документів моряка"

Підозрюваний обіцяв "клієнтам" безперешкодно надати дозвільні документи, необхідні для роботи на суднах

Столичні слідчі затримали одесита за отримання неправомірної вигоди за "документи моряка". Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передають "Коментарі".

Підозрюваний обіцяв "клієнтам" вирішити їх проблему, безперешкодно надаючи необхідні дозволи для роботи на судні без проходження будь-якого навчання, комісії або іспиту. Чоловіку повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Слідчими Подільського управління поліції за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури та за оперативного супроводу СБУ встановлено факт отримання неправомірної вигоди 36-річним одеситом з метою подальшого впливу на посадовців.

Слідством встановлено, що зловмисник рекламував свої консультаційні послуги в мережі Інтернет. Він наголошував, що допомагає оформити необхідні документи для роботи на суднах, зокрема на нафтових танкерах. Спілкуючись із "клієнтом", чоловік розповідав, що у разі самостійного звернення до державного орган, це може призвести до тривалого затягування розгляду або повної відмови через створення штучних перешкод.

У свою чергу, фігурант обіцяв в найкоротший термін допомогти у безперешкодному отриманні кваліфікаційних документів, оскільки він має змогу вплинути на посадовців навчальних та медичних закладів, а також службових осіб Управління капітана морського порту. При цьому замовник може не відвідувати необхідні навчальні заняття та не складати відповідні іспити. Свої послуги зловмисник оцінив у 69 тисяч гривень. Він отримував останній транш у розмірі 1100 доларів США.

Слідчі затримали зловмисника та провели низку обшуків, за результатами яких вилучено вагомі речові докази. На підставі цих доказів затриманому оголосили про підозру у зловживанні службовим становищем. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадуємо, що у Києві за матеріалами Державного бюро розслідувань засуджено матроса-зрадника з Криму, який потрапив у полон на Херсонщині. Святошинський районний суд Києва визнав колишнього старшого матроса-гранатометника винним у державній зраді та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 13 років.

Читайте также