Під Києвом зловмисник викрав чверть мільйона гривень у доньки військовослужбовця ЗСУ

Взято під варту неповнолітнього, який підозрюється у крадіжці 250 тис грн

Неповнолітнього мешканця Київщини затримали за підозрою у крадіжці 250 тис грн у доньки військовослужбовця ЗСУ. Затримали підозрюваного під час спроби виїхати закордон. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Києво-Святошинської окружної прокуратури 17-річному жителю Київської області повідомили про підозру за фактом таємного викрадення чужих коштів та незаконного втручання в роботу інформаційних мереж в умовах воєнного стану.

За версією слідства, підозрюваний відвідав свою однокласницю в селі Софіївська Борщагівка на Київщині. Там він виявив, що потерпіла має банківську картку, на якій зберігається зарплата її батька-військовослужбовця Збройних Сил України. Зловмисник дочекався, поки дівчина засне, і за допомогою мобільного телефону потерпілої змінив пароль до банківської програми та перерахував собі 250 000 гривень. Після цього він викрав її мобільний телефон та банківську картку та  зник з місця події.

Підозрюваного затримали на прикордонному пункті пропуску під час спроби покинути країну. За клопотанням прокурорів йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В умовах війни з'являються люди, які хочуть набити свої кишені, нажившись на ній за рахунок людського горя чи чужого імені. Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко розповів про новий випадок цинічного шахрайства.

З'явилася інформація про шахрайські телефонні дзвінки нібито щодо підтримки Збройних Сил України. Особа представляється посадовою особою органу місцевого самоврядування та просить вирішити певні фінансові питання. Також шахрай надсилає лист на бланку за підписом міського голови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися