На Київщині вкрали майже мільйон на реконструкції гідротехнічних споруд

Подробиці розповіли в прокуратурі

В Київській області вкрали понад 925 тис. грн під час реконструкції гідротехнічних споруд. Про підозри в заволодінні державними коштами розповіли в Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, житлово-експлуатаційна контора Баришівської селищної ради уклала з підрядником договір з реконструкції комплексу гідротехнічних споруд осушувально-зволожувальної системи річки Трубіж. Роботи мали виконати для захисту від підтоплення та затоплення територій і сільськогосподарських угідь Броварського району.

Слідство встановило, що директор підприємства-підрядника під час звіту про виконання реконструкції значно завищив обсяги витрачених матеріалів та виконаних ремонтних робіт. Інженер з технічного нагляду ці офіційні дані належним чином не перевірив та підписав акти виконаних робіт. На підставі цих документів підряднику перерахували кошти. Внаслідок експертизи збитки державному бюджету оцінили у понад 925 тисяч гривень.

Підряднику та інженеру з технічного нагляду повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, відповідно.

Нагадаємо, в Обухівському районі Київської області селянин холоднокровно розстріляв фермера через гроші. Житель села Барахти вбив 74-річного місцевого підприємця. Під час суперечки нападник дістав рушницю та почав стріляти по автомобілю знайомого. Потерпілий загинув на місці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучанському районі Київської області затримали виконавців замовних вбивств. До банди кілерів входили двоє іноземців. За жертвою певний час вели спостереження. Для цього орендували автомобілі, які планували спалити, аби "замести" сліди злочину. Спецоперацію з затримання найманих вбивць українські правоохоронці провели після того, як кілери визначились з датою замаху. Банду іноземців затримали в Ірпені.

Читайте також, як у Києві п’яний чоловік напав на працівника бригади швидкої медичної допомоги.

Читайте также