У Києві зупинили чоловіка з телефоном, повним дитячої порнографії

Чоловіку повідомлено про підозру за зберігання дитячої порнографії

У Києві слідчі повідомили про підозру чоловікові у факті зберігання дитячої порнографії. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

За це протиправне діяння обвинувачений може бути позбавлений волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ювенальні поліцейські, які патрулювали в Оболонському районі столиці, помітили підозрілого чоловіка, який почав нервувати і раптово змінив напрямок руху, коли з'явилися поліцейські, тож правоохоронці зупинили його. Під час перевірки інспектори виявили у мобільному телефоні чоловіка велику кількість файлів з дитячою порнографією.

Затриманий пояснив поліції, що завантажив ці відео з Інтернету. Чоловіка взяли під варту. Ним виявився 49-річний місцевий житель, раніше не судимий. Слідчі вилучили у зловмисника смартфон із забороненими файлами та направили його на експертне дослідження.

У співпраці з Оболонською окружною прокуратурою слідчий відділ Оболонського управління поліції повідомив правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, пов'язаного з доступом до дитячої порнографії, її придбанням, зберіганням, ввезенням, перевезенням та іншим незаконним переміщенням, виготовленням, збутом і розповсюдженням. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі поліція розслідує причетність чоловіка до скоєння інших злочинів у Києві.

Нагадуємо, що у Києві затримали підозрюваного у зґвалтуванні малолітньої дитини. У ході досудового слідства встановлено, що протягом двох років вітчим вчиняв розпусні дії щодо дочки своєї дружини у квартирі на вулиці Салютній. За висновками психологічної роботи з малолітньою потерпілою встановлено, що дитина є жертвою домашнього насильства: психологічного та фізичного.

Читайте также