Займалася проросійською пропагандою: у Київській області викрито громадянку РФ

Громадянці РФ повідомлено про підозру у виправдовуванні та визнанні правомірною російської збройної агресії

Повідомлено про підозру громадянці Росії, яка виправдовувала, заперечувала та вважала правомірною повномасштабну війну країни-агресора проти України. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Під процесуальним керівництвом прокурорів Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянці Росії у тому, що вона виправдовувала та визнавала правомірним збройний напад Росії на Україну.

За інформацією слідства, підозрювана проживає в Україні протягом останніх кількох років. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну фігурантка неодноразово поширювала на своїх сторінках у соціальних мережах матеріали, що виправдовують російську збройну агресію.

Жінка описувала російську збройну агресію як внутрішню громадянську війну, глорифікувала представників окупаційного уряду РФ та ділилася пропагандистськими сюжетами з російських телеканалів.

Нагадуємо, що у Києві посадовиця закликала до повалення державної влади. Жінку визнали винною у поширенні у мережі публічних закликів до повалення конституційного ладу України, розпалюванні національної ворожнечі та виправданні дій російського агресора.

Наприкінці вересня 2022 року за поширення проросійського контенту правоохоронці затримали 49-річну працівницю одного з центрів надання адміністративних послуг Києва. Зрадниця поширювала проросійську пропаганду через фейкові акаунти у соціальних мережах.

Читайте также