Повістки військовозобов'язаним надсилатимуть поштою: подробиці

Коли повістки будуть відправляти поштою

У Кабінеті міністрів України затвердили окремі мобілізаційні норми, які діятимуть відповідно до нового закону про мобілізацію. Йдеться про надсилання повісток військовозобов'язаним поштою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію постанови Кабміну від 16 травня 2024 р. № 560.

“У разі неуточнення протягом 60 днів резервістом або військовозобов’язаним своєї адреси місця проживання повістка надсилається на його адресу зареєстрованого чи задекларованого місця проживання”, - затвердив уряд. 

У постанові вказано, що повістка про виклик резервіста або військовозобов’язаного до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу чи відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ надсилається адресату не пізніше ніж протягом наступного дня після підпису повістки відповідним керівником. 


При цьому змінили терміни виклику військовозобов'язаних. “День явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначається не раніше чотирнадцятого дня від дня надсилання повістки засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення”, - уточнили у Кабміні.

Нагадаємо, що 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Які мобілізаційні норми було змінено, читайте за посиланням

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва перешкоджали мобілізації. Поліцейські викрили групу осіб, які здійснювали незаконне переправлення громадян віком від 18 до 60 років через державний кордон України до країн Європейського Союзу. Про деталі справи читайте тут


Читайте также