Мешканці Києва перешкоджали мобілізації: подробиці справи

Яке покарання загрожує підозрюваним

Оперативники міграційної поліції Київщини викрили групу осіб, які незаконно переправляли через державний кордон та перешкоджали мобілізації осіб мобілізаційного віку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Київської області.

У поліції розповіли, що троє фігурантів здійснювали незаконне переправлення громадян віком від 18 до 60 років через державний кордон України до країн Європейського Союзу. Крім того, учасники групи виготовляли фіктивні консульські посвідчення для громадян призовного віку, які хотіли уникнути мобілізації.

Правопорушниками виявилися жителі столиці 34, 33 та 24 років. Поліцейські встановили, що у чоловіків був розроблений план та розподілені відповідні ролі. Організатор залучав знайомих на території Київської, Дніпропетровської областей та столиці, які шукали бажаючих нелегально потрапити до країн ЄС за грошову винагороду.

Вартість послуг для однієї людини за перетин кордону становила 10 000 доларів, за отримання посвідчення - від трьох до чотирьох тисяч доларів.

Провівши низку оперативних заходів, правоохоронці виявили, що зловмисники планують переправити через державний кордон чоловіка. Спіймали порушників “на гарячому” - під час передачі коштів.

Троє чоловіків затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Також провели санкціоновані обшуки за адресами проживання затриманих та офісних приміщень, де було вилучено майже 200 тисяч доларів США, компʼютерну техніку, мобільні телефони, підроблені посвідчення, а також техніку для їх виготовлення.

Трьом затриманим повідомлено про підозру за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 (Замах на незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до девʼяти років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканець Київщини влаштував бізнес на кордоні




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

17 травня 2024, 17:36

Хрипатое гнусавое чмо превратило страну в самый натуральный концлагерь в котором стало невозможно жить и люди пытаются всеми правдами и неправдами пытаются отсюда выбраться. И за то, что они просто хотят уехать из этого болота и жить в нормальных странах их объявляют преступниками. Так вот, оказывается, какую "единую страну" обещал вовочка в 19 году.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися