Обурений відключеннями світла киянин двічі "мінував" Офіс президента (ФОТО)

Що відомо про кримінальну справу

У Києві судитимуть киянина, який двічі "мінував" будівлю Офісу президента України. Подробиці кримінальної справи розповіли в Офісі генерального прокурора України та столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, обвинувальний акт відносно киянина за фактами завідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибуху в урядовій будівлі скерувала до суду Печерська окружна прокуратура Києва. Слідство встановило, що 28 листопада 2022 року 51-річний киянин здійснив два дзвінки на спецлінію "102" про замінування будівлі Офісу президента України у Києві.

"Ці повідомлення він зробив через незадоволення тим, що, на його думку, занадто часто вимикали світло в його квартирі. Правоохоронці встановили особу "мінера" та затримали його", — заявили в Офісі генерального прокурора України.

Під час обшуку в квартирі мешканця Києва знайшли мобільний телефон, з якого було зроблено дзвінки на спецлінію "102", а також комуністичну символіку та георгіївські стрічки, які, з його слів, належать його літній матері. До рішення суду затриманий чоловік перебуває під вартою. Обвинувальний акт щодо зловмисника скерували до Солом'янського районного суду Києва для розгляду по суті. Киянину загрожує від чотирьох до восьми років тюрми.

Нагадаємо, в Обухівському районі Київської області селянин холоднокровно розстріляв фермера через гроші. Житель села Барахти вбив 74-річного місцевого підприємця. Під час суперечки нападник дістав рушницю та почав стріляти по автомобілю знайомого. Потерпілий загинув на місці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучанському районі Київської області затримали виконавців замовних вбивств. До банди кілерів входили двоє іноземців. За жертвою певний час вели спостереження. Для цього орендували автомобілі, які планували спалити, аби "замести" сліди злочину. Спецоперацію з затримання найманих вбивць українські правоохоронці провели після того, як кілери визначились з датою замаху. Банду іноземців затримали в Ірпені.

Читайте також, як у Києві п’яний чоловік напав на працівника бригади швидкої медичної допомоги.

Читайте также