Двоє киян організували чергову схему з незаконного перетину кордону

Підозрювані обіцяли чоловікам, які підлягають мобілізації, допомогу у виготовленні підроблених документів

Двоє киян були викриті в організації схеми переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Свої "послуги" фігуранти оцінили у 5 000 доларів США. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури 27-річному чоловіку та його 41-річній сестрі повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України.

За версією слідства, сестра та брат організували план незаконного переправлення осіб призовного віку з країни за так званими "білими" білетами. Підозрювані обіцяли чоловікам допомогти у виготовленні фальшивих документів, зокрема тимчасових військових посвідчень та довідок з військово-кваліфікаційної комісії про непридатність до військової служби та зняття з військового обліку. Вартість цієї "послуги" фігуранти оцінювали в 5 000 доларів США на особу.

Під час обшуків у помешканнях підозрюваних та в транспортних засобах, якими вони користувалися, було вилучено мобільні телефони з інформацією про громадян, які зверталися за незаконними послугами, анкети з їхніми персональними даними, 11 000 євро та 2 500 доларів США готівкою.

Наразі вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що у Києві злочинна група адвокатів та лікарів переправляла чоловіків через кордон. Група з п’яти киян, у складі якої були двоє адвокатів, у змові з медпрацівниками підробляли довідки військово-лікарської комісії з діагнозом хвороби, щоб чоловіки призовного віку могли безперешкодно виїхати закордон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися