З генпідрядника будівництва метро на Виноградар стягнули привласнені гроші

Прокуратура через суд стягнула з генпідрядника понад 139 млн гривень до столичного бюджету

Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури Києва та залишив у силі рішення суду першої інстанції про стягнення з генпідрядника будівництва двох нових станцій метрополітену на Сирецько-Печерській лінії понад 139 млн грн до бюджету столиці. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними прокуратури, будівельна компанія зловживала коштами з місцевого бюджету, виділеними на фінансування будівництва лінії метро від станції Сирець до житлового масиву Виноградар.

Генеральний підрядник розміщував отримані з бюджету кошти на депозитних рахунках банківських установ, що дозволяло відповідній комерційній структурі незаконно наживатися за рахунок громади.

Такі дії заборонені законом. У цій справі Київська міська прокуратура подала позов в інтересах громади до генерального підрядника про стягнення з нього незаконного прибутку на користь громади в особі Київради.

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та висновками, викладеними в рішенні господарського суду, і визнав наявність підстав для задоволення позову.

Проєкт метро на Виноградар: що зміниться у 2023 році. КП "Київський метрополітен" доручило коригування проєкту будівництва метро на ділянці від Сирецько-Печерської лінії одеському ТОВ за 70 мільйонів гривень.

Читайте также