У Києві викрили найбільшу злочинну групу, яка збувала кокаїн (ФОТО)

Чотирнадцятьом фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі

Співробітники столичної поліції викрили найбільше організоване злочинне угруповання з продажу кокаїну. Правоохоронці провели 42 обшуки у фігурантів та вилучили наркотики на суму близько 4 000 000 гривень, а 14 обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє поліція Києва.

Під час відпрацювання оперативної інформації поліція затримала злочинне угруповання, яке продавало кокаїн у Києві та області.

Поліція провела 12 етапів оперативних закупівель наркотиків та 42 обшуки в помешканнях і транспортних засобах підозрюваних. У цій поліцейській спецоперації було задіяно понад 100 співробітників поліції, у тому числі спецпризначенці, кінологи та криміналісти.

Під час обшуків у Києві та Київській області було виявлено та вилучено понад півкілограма кокаїну, зброю, 54 000 доларів США, 3 000 євро, 160 000 гривень, чорнові записи та ювелірні вироби. Ця організована злочинна група складалася з 14 осіб - двох організаторів, а також виконавців та осіб, які працювали "водіями" - перевозили та продавали наркотики. Всі члени злочинної групи були затримані. Вартість вилучених наркотиків склала близько 4 000 000 гривень за цінами "чорного" ринку.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Слідчі повідомили фігурантам про підозру.

Крім того, створення злочинної спільноти або злочинної організації, керівництво нею та участь у ній тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Найтяжча стаття передбачає позбавлення волі до 12 років і конфіскацію майна.

Нагадуємо, що поліція Києва заарештувала торговця амфетаміном, який маскував наркотики під консерви.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юлия

25 січня 2023, 11:37

Самая большая преступная группировка в Киеве, это киевский ДТЭК, лучше бы его разоблочали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися