Прокурори викрили окупантів, які імітували розстріл цивільного в Ірпені (ФОТО)

Повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни двом російським військовослужбовцям

Під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора двоє російських військовослужбовців були ідентифіковані та повідомлені про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передають "Коментарі".

За версією слідства, у березні 2022 року командир розвідувального взводу 104-го гвардійського десантно-штурмового Червоного прапора полку і старший стрілець-розвідник разом з підлеглими солдатами здійснювали спеціальні рейди в Ірпені, в Бучанському районі Київської області. Вони жорстоко та принизливо поводилися з цивільним населенням і намагалися виявити патріотично налаштованих українських громадян.

Російські військовослужбовці захопили будинок, де перебували двоє місцевих мешканців. Окупанти били потерпілого по тілу і голові та стріляли біля голови, імітуючи вбивство.

Потім загарбники завели жертву у двір будинку і допитали. Там російський солдат направив на потерпілого автоматичну зброю за те, що він нібито не надав "правдиву інформацію". Імітуючи розстріл, він здійснив дві черги пострілів з обох сторін від жертви, чим завдав чоловікові тяжких моральних і психічних страждань.

Нагадуємо, що мешканця Київщини підозрюють у державній зраді. Чоловік здавав односельчан окупантам, захоплював автомобілі, роздавав ворожу гуманітарну допомогу.

Читайте также