У Київській області керівника держпідприємства зловили на хабарі

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність посадовця

У Київській області поліція затримала керівника держпідприємства агентства рибного господарства, який розробив корупційну схему видачі паспортів на водойми. Чиновника затримали в його робочому кабінеті під час отримання неправомірної вигоди. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції, передають "Коментарі".

Національна поліція продовжує проводити антикорупційні операції, які дозволяють викривати чиновників, які використовують своє службове становище для набивання кишень в умовах воєнного стану.

У цій справі правоохоронці задокументували протиправну діяльність посадовця, який налагодив корупційну схему з видачі паспортів на рибогосподарські технологічні водойми. Зловмисник мав намір отримати від підприємця "винагороду" на загальну суму в 50 000 гривень за придбання двох таких паспортів.

25 січня оперативники затримали керівника державного підприємства агентства рибного господарства під час отримання частини неправомірної вигоди.

Вирішується питання про повідомлення фігуранту про підозру та обрання йому запобіжного заходу - тримання під вартою - за одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Нагадуємо, що у Києві затримали заступника міністра на отриманні майже пів мільйона доларів хабаря. У столиці затримали заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України під час отримання 400 тисяч доларів хабаря.

Джерело: https://t.me/dsr_npu/2215


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Федір

26 січня 2023, 15:17

Такі дії, пов'язані з корупцією, хабарництвом та здирництвом завжди були присутні не тільки в структурах підпорядкованих Держрибагенству України, а і в інших держустановах де здійснювались аналогічні дії, тобто видача ліцензій, дозволів, технічних паспортів на режим користування об'єктів. Тільки зміна, направлена на невтручання людини у порядок отримання зазначених документів та строків їх отримання з зазначеними строками кримінальної відповідальності можуть призвести до позитивних результатів для отримувачив.

Федір

26 січня 2023, 15:12

Так, відача різного роду ліцензій, дозволів, паспортів на рибогосподарське використання водоймищ держструктурами підпорядкованими Держрибагенствам України завжди були бажаними місцями їх очолювання, так як там були присутні корупція, хабарництво та здирництво за рахунок використання своїх посадових обов'язків. Тому потрібна реорганізація таких структур, направлених на визначення конкретних строків видачи зазначених документів, ціна таких послуг та унеможливлення втручання у вказані дії людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися