У Києві шахрай ошукав понад 60 громадян, продаючи неіснуючі товари

Порушник створив інтернет-магазин з продажу комп’ютерної техніки та поставив умову лише повної оплати наперед

У Києві поліція викрила шахрая, який ошукав понад 60 громадян, продаючи неіснуючі товари. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Зловмисник створив інтернет-магазин з продажу комп'ютерної техніки та вимагав повну передоплату від покупців. Поліція розшукала жертв афери по всій Україні, які перераховували гроші фігуранту, але не отримували замовлень.

Правоохоронці викрили 37-річного уродженця Донецької області, який створив інтернет-магазин з продажу комп'ютерної техніки, у шахрайстві. Потерпілі повідомляли, що придбали товар в одному з інтернет-магазинів та сплатили повну суму передоплати, але не отримали замовлений товар.

Досудове розслідування показало, що зловмисник самостійно керував сайтом, приймав замовлення та відповідав на телефонні дзвінки. За доставку товару він вимагав повну передоплату за реквізитами банківської картки. Коли потерпілі телефонували і повідомляли, що посилка вже довго не надходить, чоловік заявляв, що це пов'язано з логістичними затримками.

У деяких випадках, щоб відвести від себе підозру в незаконній діяльності, чоловік навіть надсилав потерпілим договір на поставку замовленого товару, створюючи вигляд реальної цивільно-правової угоди.

Наразі поліція встановила особи 62 жертв інтернет-шахрайства в Україні. Кожен з них перерахував злочинцю від 25 000 до 70 000 гривень в якості оплати за неіснуючий товар. Тривають заходи щодо встановлення інших потерпілих.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка в орендованій квартирі в Києві правоохоронці вилучили банківські картки, комп'ютер та інші речові докази злочину.

Слідчі повідомили чоловікові про підозру у шахрайстві. За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що у Києві шахраї облаштували фіктивний пункт обміну валют. Нічого не підозрюючи, киянин передав касиру 52 000 доларів США для обміну, але, отримавши гроші, "робітник" втік через пожежний вихід.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися