У Києві чоловік цинічно грабував пенсіонерів після пропозиції допомогти

Оперативники затримали серійного крадія, який під приводом допомоги обкрадав пенсіонерів

У Києві затримали серійного крадія, який скоював пограбування пенсіонерів під приводом допомоги. Чоловік пропонував літнім людям донести додому важкі сумки, але коли громадяни приходили до квартири, то виявляли, що їх особисті речі та гроші зникли. За вчинення таких дій зловмиснику загрожує покарання у вигляді до восьми років позбавлення волі, повідомляє поліція Києва.

Наприкінці минулого року до поліції Києва звернулася 82-річна жінка з Солом'янського району, яка розповіла, що невідомий чоловік викрав у неї гроші та мобільний телефон, коли допомагав донести пакети. На місце події прибули правоохоронці для встановлення обставин інциденту.

Під час досудового розслідування правоохоронці отримали ще кілька повідомлень від місцевих мешканців про подібні правопорушення, що дало їм підстави вважати, що до протиправного діяння причетна одна й та сама особа. Після того, як незнайомець пропонував літнім людям свою допомогу, пенсіонери виявляли, що зникли їх банківські картки, гроші та цінні речі.

В результаті комплексних оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Солом'янського управління поліції встановили особу фігуранта та затримали зловмисника. Крадієм виявився 42-річний мешканець Київської області, який два роки тому був засуджений за грабіж і вже через кілька днів після звільнення з в'язниці скоїв серію крадіжок у пенсіонерів.

Слідчі Солом'янського управління поліції повідомили чоловікові про підозру у шести крадіжках, скоєних в умовах воєнного стану, а також у заволодінні чужим майном шляхом шахрайства. За ці злочини фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадуємо, що столичні оперативники затримали зловмисниць, які обікрали пенсіонерів під приводом роздачі гуманітарної допомоги. Загалом вони викрали 1 400 доларів США та понад 50 000 гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися