У Києві обікрали пенсіонерів під приводом роздачі гуманітарної допомоги

Фігурантки викрали 1 400 доларів США та понад 50 000 гривень

Столичні оперативники затримали зловмисниць, які обікрали пенсіонерів під приводом роздачі гуманітарної допомогиЗагалом вони викрали 1 400 доларів США та понад 50 000 гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

У квартирі на вулиці Петра Запорожця у Києві пенсіонерку обікрали двоє незнайомих жінок. Правоохоронці з’ясували, що 73-річна потерпіла впустила до квартири двох незнайомок під приводом отримання гуманітарної допомоги. Шахрайки спочатку віддали киянці пакет із продуктами, а потім розповіли, що пенсіонерці ще належить отримати й матеріальну допомогу в розмірі 600 гривень. Але через те, що в них залишилася лише купюра номіналом 1 000 гривень, то потрібно, аби жінка дала 400 гривень решти.

Пенсіонерка пішла за гаманцем та принесла необхідну суму. У цей момент одна із зловмисниць попросилася до туалету, а інша сказала киянці написати розписку про отримання допомоги. Поки пенсіонерка відволіклася на "розписку", одна із шахрайок поцупила з її гаманця 13 000 гривень і забрала зі столу ще й ті гроші, які жінки дали потерпілій. Після того, як зловмисниці пішли, киянка виявила відсутність коштів.

Правоохоронці затримали підозрюваних осіб. Ними виявилися мешканка Одещини, 1995 року народження та 15-річна уродженка Харківщини. Під час перевірки було з’ясовано, що одна з підозрюваних причетна до аналогічного злочину в Солом’янському районі Києва. Разом з іншою своєю знайомою вона обікрала 86-річну киянку, забравши 1 400 доларів США та 40 000 гривень. Поліція також встановила та затримала спільницю зловмисниці. Нею виявилася мешканка Харківщини, 2002 року народження.

За результатами обшуку в орендованій на викрадені гроші квартирі поліція виявила в фігуранток майже 50 000 гривень. 

Зловмисницям загрожує до восьми років ув’язнення.

У Києві ошукали чоловіка на майже 1 млн гривень: шахрайська схема. До столичного суду скеровано обвинувальний акт відносно двох чоловіків за фактом шахрайського заволодіння коштами громадянина під виглядом обміну валюти.

Шахраї ретельно готувалися до вчинення злочину. Один із зловмисників змінював свою зовнішність, одягаючи перуку, медичну маску та халат, та представлявся працівником місцевої аптеки. Щоб викликати у потерпілого довіру, шахраї здійснили декілька реальних обмінів валюти на незначні суми. Після цього зловмисники домовилися з потерпілим про обмін великої суми.

Під час зустрічі потерпілий в салоні автомобіля передав зловмиснику 900 тисяч гривень та отримав 25 700 доларів США справжніми купюрами. Гроші потерпілий поклав між сидіннями. Дочекавшись слушного моменту, один із аферистів непомітно замінив справжні долари США на фальшиві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

23 грудня 2022, 08:32

Какие у нас разные пенсионеры ! Одни на помойках роются, а другие пособия не успевают получать, имея в кошельке тысячи долларов и десятки тысяч гривен! Дивные старушки! Непосильным трудом!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися