Банда кримінального авторитету тероризувала киян під виглядом добробатів

Діяльність банди могла призвести до дестабілізації криміногенної ситуації в інтересах країни-агресора

Співробітники Служби безпеки України знешкодили транснаціональну злочинну організацію, яка тероризувала та залякувала населення столичного регіону, та затримали її організаторів. Про це повідомляє СБУ, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що злочинну групу сформували під керівництвом кримінального авторитету на прізвисько "Лєший", який причетний до багатьох рейдерських захоплень столичних компаній. Серед організаторів банди були двоє росіян з Північного Кавказу. Один із них потрапив під санкції РНБО.

Повідомляється, що їхня діяльність могла призвести до дестабілізації криміногенної ситуації в Києві та області в інтересах країни-агресора. У Києві зловмисники діяли, видаючи себе за учасників двох добровольчих формувань. За версією слідства, вони систематично вимагали гроші у місцевих підприємців, а в разі відмови застосовували психологічний тиск, жорстокість, знищення майна та погрози зчинити фізичну розправу.

Задокументовано понад 10 випадків підпалу транспортного засобу чи нерухомого майна потерпілого, а також нанесення із застосуванням зброї тяжких тілесних ушкоджень потерпілим.

Отримані гроші зловмисники скеровували на так званий "общак". На момент обшуку це становило 354 000 доларів США. Співробітники СБУ затримали "Лєшого", двох росіян і ще трьох активних учасників злочинного угруповання під час вимагання ними 80 тисяч доларів у місцевого бізнесмена.

Під час обшуку за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили докази злочину. Наразі шістьох учасників злочинної групи звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що в Києві викрили найбільшу злочинну групу, яка збувала кокаїн. Правоохоронці провели 42 обшуки у фігурантів та вилучили наркотики на суму близько 4 000 000 гривень, а 14 обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися