Будівельні компанії у Києві зловили на "відмиванні" грошей Медведчука

СБУ розслідує участь окремих будівельних компаній Києва в легалізації коштів Медведчука

У столиці перевіряють причетність деяких київських будівельних компаній до легалізації грошей Медведчука та інших підсанкційних осіб, повідомляє Служба безпеки України.

СБУ провела низку обшуків у представників будівельних компаній в Києві, підконтрольних одному з депутатів від забороненої партії "ОПЗЖ". Слідство встановило, що ця комерційна структура була причетна до незаконної схеми відмивання коштів в інтересах екс-депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Подібні схеми також працювали на користь інших громадян рф та рб, до яких були застосовані санкції РНБО, країн ЄС та США.

Зараз дії СБУ спрямовані на усунення всіх незаконних схем і способів легалізації фінансових активів, якими користуються зловмисники. Зокрема, йдеться про купівлю різними офшорами та російськими банками корпоративних прав українських забудовників, а також про спрямування коштів від продажу нерухомості на фінансування дій, що підривають національну безпеку.

Для отримання додаткових доказів злочину правоохоронці провели обшуки за місцями проживання службовців та в офісах будівельних компаній.

Також СБУ викрила керівництво Департаменту міграційної поліції на масштабних схемах "кришування" проституції. Щомісячні "прибутки" організаторів нелегального бізнесу становили понад 50 млн грн. У столиці затримали заступника начальника Департаменту міграційної поліції, керівника відділу профільного підрозділу поліції Києва та ще 12 членів злочинної групи.

Читайте также