Столичний бізнесмен розікрав на бронежилетах для ЗСУ понад 6 мільйонів гривень

Директора одного з підприємств Київщини підозрюють у заволодінні бюджетними коштами

Директора компанії у Київській області підозрюють у постачанні армії бронежилетів неналежної якості та привласненні близько 6 мільйонів гривень. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За версією слідства, у травні 2022 року директор одного з підприємств Київської області уклав договір із Закарпатським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки на постачання 350 бронежилетів четвертого класу захисту на загальну суму у 6,4 мільйонів гривень.

Відповідно до умов цього контракту, фігурант організував поставку 350 бронежилетів для військової частини у Закарпатській області, які, згідно з документами, повинні були відповідати зазначеному захисту.

Однак судово-економічна оцінка показала, що ці бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ: куля вагою 9,6 г пробиває бронежилет при здійсненні пострілу патроном 7,62 х 54 мм на відстані 10 метрів.

Таким чином, керівник компанії отримав бюджетні кошти, призначені для забезпечення національної безпеки і оборони України на загальну суму в 5,9 млн грн.

Нагадуємо, що 20-річний мешканець столиці ошукував волонтерів на продажі військової амуніції. Зловмисник отримував замовлення на закупівлю шоломів, бронежилетів та іншого спорядження. Після отримання коштів своїх зобов’язань він не виконував. Слідчими задокументовано 4 злочинні епізоди із сумою збитків на понад 100 000 гривень. 

Читайте также