У Києві адвокат та рієлтор привласнили чужу квартиру та встигли продати

Спільниці підшукали квартиру, яка давно не використовувалася

У Києві слідчі завершили досудове розслідування стосовно двох жінок - адвоката та рієлтора, які продали квартиру, що належала іншій особі, за понад 6 000 000 гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передають "Коментарі".

Співробітники поліції зібрали необхідні докази і повідомили затриманим про підозру. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

У серпні минулого року співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції викрили протиправну діяльність двох аферисток. Згодом слідчі порушили два кримінальні провадження стосовно спільниць.

Стало відомо, що зловмисниці незаконно заволоділи правом власності на нерухомість. Рієлтор та юрист підшукали квартиру на Кловському узвозі для реалізації спільного злочинного плану. Згідно зі свідоцтвом про право власності, ця квартира належала киянину і тривалий час не використовувалася. Жінки за документами нібито добросовісно придбали майно, приховуючи свою причетність до злочину. Для цього вони знайшли підставних осіб і оформили на них необхідні документи для продажу.

Зловмисниці також підробили свідоцтво про право власності на квартиру та продали оселю за договором купівлі-продажу за 6 201 000 гривень. Слідчі провели 15 обшуків у фігуранток і виявили та вилучили мобільні телефони, правовстановлюючі документи та гроші.

Наразі слідчі завершили розслідування, і обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду справи по суті. Зловмисниці можуть понести покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що у Києві учасник злочинної групи намагався продати чужу квартиру. Чоловік за підробленими документами став власником однокімнатної квартири та намагався її продати. Оперативники зловили злочинця під час передачі йому грошей від покупця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Альва Прайвеси

12 лютого 2023, 14:27

В сфере недвижимости такие преступные махинации были, есть и будут еще долго, пока существенно не изменят правила игры на этом рынке, не внесут изменений в законодательство, не введут дополнительных рычагов действенного контроля. Ну а пока собственникам можно лишь посоветовать следить за своим имуществом, ведь "собственность обязывает". А тем, кто приобретает недвижимость - проводить аудит / проверку приобретаемого недвижимого имущества, обращаться к юристам, работающим в этой сфере до проведения сделок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися