У Києві судитимуть посадовця, який розкрав 2,5 мільйони гривень з бюджету

Слідчі завершили досудове слідство та скерували обвинувальний акт до суду

У Києві судитимуть посадовця, який завдав збитків бюджету Чернігова на 2,5 мільйона гривень. Зловживаючи службовим становищем, посадовець незаконно уклав додаткові договори на закупівлю пального з приватною установою. В результаті комунальне підприємство переплатило понад 1,6 млн грн та недоотримало близько 58 000 літрів пального. Про це повідомляє поліція Києва.

Минулого року на початку серпня було порушено кримінальну справу проти посадовців Чернігівського комунального підприємства за розтрату та привласнення бюджетних коштів. Під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва та за оперативного супроводу Служби безпеки України працівники поліції викрили у протиправній діяльності керівника комунального підприємства, депутата Чернігівської міської ради.

Згідно з публічними закупівлями, КП мало закупити 780 000 літрів пального на суму 18,5 мільйонів гривень. Досудове розслідування встановило, що чоловік зловживав своїм службовим становищем та уклав додаткові угоди з приватним постачальником, які суперечили законодавству. Угоди збільшили вартість кожного виду пального та зменшили кількість палива, що закуповується.

В результаті комунальне підприємство переплатило 1,6 млн грн та недоотримало близько 58 000 літрів пального. Згідно з висновками судово-економічної експертизи, зловмисник завдав матеріальних збитків міському бюджету на суму 2,5 млн грн.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування і направили кримінальне провадження разом з обвинувальним актом до суду, де справа розглядатиметься по суті. Посадовець може бути покараний позбавленням волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадуємо, що посадовці з Ірпеня забронювали елітний готель на День закоханих на кошти з бюджету. Чотириденне перебування двох осіб у спа-готелі з панорамним басейном обійшлося комунальному підприємству Ірпінської міської ради у 48 800 грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


дом

7 лютого 2023, 14:47

Посадовець може бути покараний ))) це витримка з тексту. не смішіть нас такими новинами! коли за місяць реально посадять до 1000 штук .тоді повіримо)) квартал 95 - весна прийде .....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися