У Києві фанати "руського миру" збували особливо небезпечні наркотики та зброю

У фігурантів знайдені комуністичні знаки, прапор Російської Федерації та прапор із свастикою

У Києві судитимуть організатора та членів наркоугруповання, які продавали амфетамін та зброю. Наркоугруповання організувало виробництво та збут особливо небезпечних психотропних речовин, а також займалося незаконним збутом вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За версією слідства, 28-річний киянин разом зі спільниками організував наркобізнес з виготовлення психотропних і наркотичних засобів та їх збуту в Києві. Група характеризувалася чітким розподілом ролей між її членами.

Для приховування своєї діяльності зловмисники облаштували нарколабораторію в гаражному боксі у Дарницькому районі, де виготовляли та збували амфетаміни. Продукт продавався оптом і вроздріб. Бажаючі також могли придбати зброю та боєприпаси у членів угруповання.

Поліція провела понад 20 обшуків за місцями проживання учасників злочинної групи та у місцях зберігання наркотиків, вилучивши лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, близько 1 кг амфетаміну, канабіс, кокаїн, прекурсори, електронні ваги та пакувальні матеріали.

Також під час обшуків було вилучено велику кількість набоїв різного калібру, пістолет "STALKER", пістолет-кулемет зразка 61 "Скорпіон", гранати Ф-1, РГД-5, вибухові пристрої УЗРГМ-2, УДЗ, піротехніку, а також комуністичну символіку, прапор Російської Федерації та прапор зі свастикою.

Обвинувальні акти щодо чотирьох підозрюваних наразі скеровано до суду для розгляду справи по суті. За найбільш тяжкі злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що у Києві викрили найбільшу злочинну групу, яка збувала кокаїн. Правоохоронці провели 42 обшуки у фігурантів та вилучили наркотики на суму близько 4 000 000 гривень, а 14 обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте также