Посадовці розкрали мільйони на будівництві Подільського мосту в Києві

Територіальній громаді завдано збитків на понад 36 мільйонів гривень

При будівництві Подільського мосту розкрали 36 мільйонів гривень. Розслідування щодо посадовця і підрядників завершено. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Подільська окружна прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування за першим епізодом справи про вчинення злочинів посадовцями комунальних та підрядних підприємств під час будівництва Подільського мосту через річку Дніпро у Києві.

Серед підозрюваних троє посадовців – перший заступник керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", який виступив замовником робіт, та керівники генпідрядної та підрядної організацій.

Згідно з матеріалами слідства, у квітні 2017 року між КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та генпідрядником було укладено договір на виконання робіт на об'єкті Подільський міст через річку Дніпро в місті Києві.

Для виконання цього договору генпідрядник залучив підрядників нібито для надання послуг з використанням нестандартного обладнання разом з операторами (машиністами та допоміжним персоналом). Це включало перевезення важких вантажів та інші допоміжні послуги.

Протягом 2020 року кошти перераховувалися з бюджету на рахунки підрядників за підписаними актами здачі-приймання виконаних робіт. При цьому посадовці підприємств перебільшували обсяги виконаної роботи.

За висновками експертиз, територіальній громаді завдано збитків на понад 36 мільйонів гривень.

У рамках розслідування зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування збитків у розмірі 1,5 млн грн, а щодо решти збитків до обвинувачених заявлено відповідні позови.

Розслідування інших епізодів привласнення коштів під час будівництва Подільського мосту триває.

Нагадуємо, що посадовців "Київводоканалу" підозрюють у привласненні бюджетних коштів під час закупівлі насосів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Микола

9 лютого 2023, 19:51

П"ять років прокуратура вовтузить кражу 36 млн. грн. За 5 років повернули 1,5 млн. і мабуть на цьому закінчиться ця справа бо із 36 млн. прокурори, судді отримали великі девіденди. Як завжди "не на часі" ширма.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися