Викрито окупанта, який вбив беззахисного пенсіонера під Києвом

Окупант здійснив три смертельні постріли з автомата в мирного мешканця

Капітан російської загарбницької армії, який під час окупації Київської області вбив 70-річного цивільного, постане перед судом. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що в березні 2022 року в тимчасово окупованому селі Гавронщина Бучанського району обвинувачений разом з іншими російськими військовослужбовцями направив автомат на 70-річного беззбройного цивільного місцевого мешканця, який йшов вулицею, і заборонив йому йти далі. Потім він вдарив жертву прикладом зброї в щелепу, від чого чоловік впав на землю. Після цього підозрюваний капітан здійснив три смертельні постріли з автомата в беззахисного чоловіка.

Прокурори Київської обласної прокуратури в рамках спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно виконувача обов'язків начальника розвідки бригади - військового 64-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством.

Нагадуємо, що сержант Міноборони РФ, який катував колишніх учасників АТО під час окупації Київської області, постане перед судом. Протягом кількох днів потерпілих незаконно допитували, вибиваючи з них інформацію, вигідну окупаційним військам. Їм погрожували розстрілом, били, катували, позбавляли їжі та води.

Читайте также