Голова сільради в Київській області набрав хабарів на сотні тисяч євро

Суд визнав винним у незаконному збагаченні голову сільради в Київській області

Голову та депутата сільської ради в Київській області суд визнав винними у незаконному збагаченні на суму 300 000 євро. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України, передають "Коментарі".

15 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд оголосив рішення, яким колишнього голову Гвоздівської сільської ради та депутата сільради визнано винними у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в розмірі 300 000 євро.

Суд покарав вказаних осіб до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень на три та два роки відповідно, а також з конфіскацією половини їхнього майна.

Суд також обрав обвинуваченим запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили.

Нагадуємо, що у Києві фальшивий співробітник СБУ ледь не збагатився на півмільйона доларів. Завершено досудове розслідування щодо чоловіка, який видавав себе за співробітника СБУ. Фігурант пообіцяв власникам одного з підприємств у Києві, що домовиться з керівництвом СБУ та РНБО про те, щоб їх компанія не потрапила до санкційного списку РНБО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися