У Києві через недбалість посадовця загинув чоловік

Дерево, що перебувало в аварійному стані, впало на автомобіль

У Києві слідчі повідомили про підозру керівнику відділу одного з комунальних підприємств, недбалість якого призвела до смерті людини. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Підозрюваний не перевірив достовірність наданого йому на підпис акту про стан зелених насаджень, чим завдав серйозної шкоди охоронюваним законом правам громадян. Дерево, що перебувало в аварійному стані, впало на автомобіль, внаслідок чого загинув водій та травмувалася пасажирка.

На початку січня 2022 року до поліції Києва надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими на вулиці Верховинна у Святошинському районі столиці. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, медики та рятувальники. Прибувши на місце, правоохоронці виявили, що на автомобіль Peugeot, який рухався дорогою, впало дерево.

В результаті цього 69-річний водій загинув на місці події, а 65-річна пасажирка отримала тяжкі травми. За висновком експертизи, тополя, яка впала, була в аварійному стані. Дереву було понад 70 років, але його вікова межа утримання у місті обмежена 45 роками.

Було встановлено, що керівник відділу обстеження зелених насаджень підписав акт про те, що дерево має задовільний стан, не перевіривши достовірність цієї інформації. Службова недбалість фігуранта призвела до загибелі та травмування людей.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що директор комунального підприємства Вишгородської міської ради розтратив понад 220 000 гривень з бюджету під час закупівлі генераторів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися