У Києві судитимуть співробітника СБУ, якого викрили на хабарі

Співробітника СБУ викрили на отриманні хабаря за невтручання у ведення бізнесу

До Вищого антикорупційного суду в Києві скеровано справу стосовно співробітника СБУ, якого викрили на отриманні хабаря у розмірі 60 000 доларів США за невтручання у ведення бізнесу з майнінгу криптовалют. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

17 лютого 2023 року за матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до ВАКС обвинувальний акт стосовно оперативного співробітника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ за фактом вимагання та отримання 60 000 доларів США неправомірної вигоди.

Співробітник СБУ вимагав гроші за сприяння у поверненні технічного обладнання, вилученого під час розслідування викрадення електроенергії на Сході України, та не перешкоджання веденню бізнесу з майнінгу криптовалют. Вже через тиждень після вилучення обладнання підприємець отримав "пропозицію" заплатити за вилучене і негайно повідомив про це НАБУ.

Співробітника СБУ затримали "на гарячому" 26 липня 2022 року. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що колишнього голову Гвоздівської сільської ради та депутата сільради визнано винними у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в розмірі 300 000 євро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися