У Києві звинуватили посадовців у черговому епізоді скандальної оренди

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві через збитки на оренді ринку "Рибалка" керівники Департаменту комунальної власності столиці постали перед судом. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, Шевченківська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальні акти відносно директора Департаменту комунальної власності Києва та його першого заступника за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.

Слідство встановило, що між Департаментом комунальної власності Києва та приватною фірмою був укладений договір про оренду цілісного майнового комплексу "Ринок "Рибалка". Цей ринок розташований на вулиці Набережне шосе. Посадовці цього департаменту утворювали комісії щодо перевірки стану орендованого майна. За результатами роботи цих комісій складали акти про припинення нарахування орендарям орендної плати начебто через незадовільний стан цих приміщень. У прокуратурі наголосили, що складення таких актів не передбачено чинним законодавством, а порядок вирішення спорів в частині придатності об’єкта оренди до використання за цільовим призначенням відноситься до компетенції суду.

"Внаслідок службової недбалості директора департаменту та його першого заступника територіальній громаді міста Києва завдано збитків на суму 1 млн 112 тис. грн. у вигляді недоотриманих щомісячних орендних платежів", — заявили в Київській міській прокуратурі.

Обвинувальні акти відносно столичних посадовців скерували до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті. У зв’язку із бездіяльністю Київської міської ради як власника майна, прокурором в інтересах територіальної громади Києва заявлено цивільні позови до обвинувачених про солідарне відшкодування всієї суми завданих збитків.

Окрім того, раніше прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти відносно згаданих посадовців за фактами завдання збитків у понад 22 мільйони гривень при розрахунках плати за оренду приміщення кінотеатру "Київ". Досудове розслідування за ще двома епізодами, пов’язаними з порушеннями з боку керівництва Департаментом комунальної власності Києва при розрахунках орендної плати за користування комунальним майном, триває.

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися