У Києві викрили чергову проросійську пропагандистку (ФОТО)

Кіберфахівці Служби безпеки України виявили у Києві проросійську пропагандистку

У Києві Служба безпеки України виявила чергового адміністратора проросійського пропагандистського ресурсу. Про це повідомляє СБУ, передають "Коментарі".

Кіберфахівці Служби безпеки України виявили у Києві проросійську пропагандистку, яка виправдовувала збройну агресію Росії проти України.

Досудове слідство довело, що до поширення наративів країни-агресора причетна 43-річна киянка, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за кримінальне правопорушення проти власності.

Пропагандистка під виглядом патріотичних сторінок у соціальних мережах розміщувала відео з ворожої мережі анонімних бот-акаунтів. Фігурантка закликала громадян України припинити опір і не брати участь у фінансуванні українських Сил оборони.

Крім того, зловмисниця звинувачувала вище керівництво держави та західних політиків у розв'язанні війни та дискредитувала українських військовослужбовців та волонтерів.

Пропагандистські сюжети та наративи про знищення слов'янського народу могли переглянути понад 1 000 інтернет-користувачів.

Правоохоронці провели обшук за місцем тимчасового проживання пропагандистки, яка орендувала приватний будинок у Святошинському районі Києва.

Співробітники СБУ виявили та вилучили техніку, а також отримали доступ до облікових записів, які використовувалися для управління антиукраїнським ресурсом.

Розслідування, проведене експертами Міністерства юстиції України, підтвердило, що поширювані матеріали виправдовували збройну агресію Росії проти України та глорифікували її учасників.

Вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу - цілодобового домашнього арешту.

Нагадуємо, що в Києві фальшивий співробітник СБУ ледь не збагатився на півмільйона доларів.

Читайте также