У Києві затримали шахраїв, які ошукали сотні людей (ФОТО)

Правоохоронці розповіли подробиці схеми

Столичні правоохоронці затримали групу шахраїв, які ошукали близько трьох сотень людей. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на поліцію та прокуратуру Києва.

Слідство встановило, що чоловіки через мережу Інтернет ошукували людей під приводом продажу мобільної та комп’ютерної техніки. Для цього розміщували на онлайн-платформах оголошення. Після отримання повної передплати від довірливих покупців аферисти зникали або ж надсилали інший товар.

Правоохоронці затримали трьох учасників шахрайської схеми. Ними виявились раніше не судимі уродженці Чернігівської області 1992 року народження, Запорізької області 1995 року народження та Луганської області 1999 року народження. За місцем мешкання їхнього спільника у Києві провели обшуки. В його оселі знайшли та вилучили бойові набої. Раніше не судимого киянина 1979 року народження також затримали.

"Звертаємо увагу громадян, які придбали товар на веб-сайтах "usasklad.com.ua" або "ukrainebuy.com.ua" та у подальшому його не отримали, проінформуйте про такі факти окружну прокуратуру або Солом’янське УП ГУ НП у м. Києві", — закликали в столичній прокуратурі.

У відомстві уточнили, що наразі слідством зібрано докази щодо вчинення злочинів стосовно понад 70 потерпілих з різних регіонів України. Проте, за попередніми даними кількість ошуканих може становити понад три сотні людей. Затриманим шахраям загрожує до восьми років тюрми, а їхньому спільнику до семи років ув’язнення за незаконне зберігання боєприпасів. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили злочинну схему заволодіння активами майже трьох десятків підприємств. Схему рейдерського захоплення організував 41-річний киянин. В нього також було вісім спільників. На підставі підроблених документів вони намагалися переоформити корпоративні права на підконтрольних людей для подальшого продажу третім особам.

Нагадаємо, у Києві через збитки на оренді ринку "Рибалка" керівники Департаменту комунальної власності столиці постануть перед судом. Шевченківська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальні акти відносно директора Департаменту комунальної власності Києва та його першого заступника за фактом службової недбалості.

Читайте також, що у Києві затримали учасників масштабної схеми виготовлення та розповсюдження фальсифікованих ліків.

Читайте также