Київські митники виявили особливо небезпечну речовину у відправленні

Невідомий громадянин відправив пакунки з насінням канабісу, заховавши їх у кавомолці

Столичні митники вилучили насіння канабісу з психотропами вартістю у 2,5 млн грн. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

Невідомий громадянин відправив 16 500 насінин різних сортів канабісу, що містять психотропну речовину тетрагідроканнабінол, з України до Казахстану міжнародним поштовим відправленням.

Щоб відвернути увагу митників, він відправив пакунки з насінням, заховавши їх у кавомолці. При цьому про себе він вказав неправдиві контактні дані.

Однак кавомолка не завадила службовій собаці Київської митниці Норі, яка відповідає, у тому числі, і за пошук психотропних речовин, вистежити нелегальну речовину.

Всередині кухонного приладу митники знайшли шість пакетиків з насінням та назвами сортів рослин.

Остаточну ідентифікацію насіння провели експерти. Згідно з їхнім висновком, це насіння сортової коноплі - канабісу. У насінні експерти виявили тетрагідроканнабінол. Ця речовина відноситься до особливо небезпечних психотропних речовин і її збут заборонений.

Ціна такої великої партії становить 2,5 млн грн, навіть з урахуванням можливої знижки на опті. Висока ціна цього насіння пояснюється високою якістю сортів, що дозволяють отримувати гарний врожай. Наразі це насіння вилучено.

Нагадуємо, що столична поліція затримала наркодилера з партією канабісу. 21-річний молодик розфасував для подальшого продажу 70 "закладок", частину з яких вже встиг розкласти для "клієнтів".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися