У Києві провернули злочинну схему під час закупівлі вакцин

Придбана у постачальника вакцина підлягала утилізації

Керівнику фірми-постачальника повідомлено про підозру у спричиненні державі 30 млн гривень збитків на закупівлях вакцини від ящура. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Подільська окружна прокуратура міста Києва за матеріалами СБУ повідомила про підозру керівнику приватного підприємства у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах під час закупівлі протиящурних вакцин.

Слідство встановило, що службові особи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у 2019 році закупили вакцини проти ящуру за завищеною вартістю.

Установлено також, що придбана у постачальника вакцина не була зареєстрована в Україні. З огляду на це, вакцина не могла бути використана та підлягала утилізації.

За висновками судової економічної експертизи, у результаті закупівлі зазначеної вакцини державі спричинено збитки у розмірі понад 30 млн грн. Слідство у кримінальному провадженні триває.

Нагадуємо, що в Києві підприємець на бюджетні кошти поставив несправне обладнання до лікарень. Обладнання не відповідало необхідним технічним та якісним характеристикам, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму близько 13 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися