У Києві підприємець на бюджетні кошти поставив несправне обладнання до лікарень

Фігурант спричинив збитків державі на майже 13 мільйонів гривень

У столиці судитимуть директора компанії за постачання неякісного медичного обладнання до київських лікарень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передають "Коментарі".

Під час розпалу пандемії Covid-19 зловмисник за державні кошти поставив медичним закладам рентгенівські апарати. Це обладнання не відповідало необхідним технічним та якісним характеристикам, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму близько 13 мільйонів гривень.

Особливо велика сума державних коштів була розкрадена службовою особою. Це було задокументовано співробітниками поліції. Так, у період спалаху захворюваності на Covid-19 у 2019 році злочинець, перебуваючи на посаді директора компанії, виграв тендер на закупівлю візуалізаційного обладнання для потреб медиків, а саме трьох рентгенівських апаратів. При цьому підозрюваний достовірно знав, що рентгенівське обладнання не відповідає необхідним технічним та якісним характеристикам, але все одно поставив лікарням неякісне обладнання.

Під час тестування цих рентгенівських апаратів, експерти виявили низку дефектів, які робили медичне обладнання непридатним до експлуатації. Зокрема, не працював коректно пульт управління, рентгенівська система не функціонувала в повному обсязі, а друк рентгенівських знімків був неможливий.

Ці несправності були підтверджені комплексною судово-товарознавчою та судово-економічною експертизами. Таким чином, підозрюваний не виконав у повному обсязі умови договору та незаконно заволодів державними коштами в сумі близько 13 000 000 гривень.

Слідчі повідомили 35-річному киянину про підозру у присвоєнні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем. Кримінальне провадження разом з обвинувальним актом направлено до Подільського районного суду, де справу розглянуть по суті. Покарання за статтею передбачено у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що під Києвом підрядник розкрав близько 600 тисяч гривень з місцевого бюджету. З метою заволодіння бюджетними коштами підрядник підробив офіційні документи, до яких вніс завідомо недостовірні дані щодо виконання будівельних робіт на об'єкті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися