Чоловіку, який зрізав графіті Бенксі в Гостомелі, винесуть вирок

Зловмисник планував продати графіті та розпорядитися отриманими коштами на власний розсуд

На Київщині судитимуть громадянина, який намагався викрасти графіті Бенксі. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом вчинення замаху на таємне викрадення чужого майна в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану.

Як встановило розслідування, мешканець столиці вирішив демонтувати графіті "Жінка в протигазі" всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі зі стіни будинку в Гостомелі, який був пошкоджений окупантами.

Знаючи цінність роботи, він планував продати графіті та розпорядитися отриманими коштами на власний розсуд. З цією метою фігурант залучив до злочину людей, які не знали про його наміри, переконавши їх, що він має всі необхідні дозволи на демонтаж муралу.

Коли частина стіни разом із зображенням була зрізана, обвинувачений обмотав її стрейч-плівкою, щоб захистити від пошкоджень. Однак чоловік був викритий співробітниками військової адміністрації і не встиг завантажити викрадене в автомобіль.

Нагадуємо, що паризький вуличний художник Крістіан Гемі, відомий як С215, відвідав Україну і залишив чимало графіті на зруйнованих будівлях Бучі, Гостомеля та Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися