У Києві викрили чергового інтернет-шахрая

Інтернет-шахраю загрожує до восьми років позбавлення волі

Столична поліція затримала інтернет-шахрая, який продавав неіснуючі автозапчастини. Зловмисник ошукав близько 42 користувачів сайту з продажу автозапчастин. Головною умовою придбання товару була повна передоплата, повідомляє поліція Києва.

Слідчі викрили у шахрайстві 37-річного мешканця Київської області. Під приводом продажу автозапчастин чоловік ошукував громадян з усієї України, які перераховували гроші, але так і не отримували свої замовлення.

Досудове розслідування встановило, що зловмисник моніторив на інтернет-сайті запити громадян про зацікавленість у придбанні певних деталей та надсилав їм у приватні повідомлення свої пропозиції з вигідними цінами. За відправлення товару чоловік вимагав повну передоплату на банківську картку, але після отримання грошей зловмисник не виходив на зв'язок.

На сьогоднішній день правоохоронці встановили 42 громадянина України, які стали жертвами інтернет-шахрая. Загальна сума перерахованих зловмиснику коштів склала майже 360 тисяч гривень.

Поліція затримала фігуранта. Під час обшуку за місцем його проживання у Київській області правоохоронці вилучили банківські картки та мобільний телефон. Ці речі зловмисник використовував для реалізації свого злочинного плану.

Слідчі повідомили чоловікові про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до цього злочину.

Нагадуємо, що столичні правоохоронці затримали групу шахраїв, які ошукали близько трьох сотень людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися