Начальника управління КМДА викрили на корупційній схемі

Посадовець одержував неправомірну вигоду за надання місць на столичних ярмарках

Повідомлено про підозру начальнику управління Київської міської державної адміністрації, який вимагав 500 доларів США за надання місця на ярмарках у столиці. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Солом'янська окружна прокуратура повідомила про підозру начальнику одного з управлінь Київської міської державної адміністрації в отриманні неправомірної вигоди за надання місця на столичних ярмарках.

За версією слідства, керівник цього управління, який також є заступником керівника одного з Департаментів КМДА, розробив корупційну схему видачі дозволів на додаткові торгові місця на київських ярмарках.

Так, фермери та підприємці повинні були платити 500 доларів США щоквартально, а потім 150 доларів США щомісяця за відкриття торгових місць на ярмарках у центральних районах столиці. Відмова платити ці гроші призводила до створення штучних бар'єрів для тих, хто хотів продавати свою продукцію на території столиці.

На підставі доказів, отриманих в результаті розслідування, керівнику управління було повідомлено про підозру.

Крім того, під час обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваного, а також осіб, які можуть бути причетні до корупційної схеми, правоохоронці вилучили чорнові записи та документи, пов'язані з проведенням ярмаркових заходів.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадуємо, що колишній голова сільради в Київській області набрав хабарів на сотні тисяч євро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ник

27 березня 2023, 13:55

за 7 пачек сігарет на 7 роуів посадили....а цього подонка відпустять.. для кого ця влада.для слуг народу. но не для народу украіни...влада поощряе чіновніків до злочінів....

дом

22 лютого 2023, 15:20

Це добре,але тільки підозра,можуть накрити пледіком в суді і в больничку і...забули. це ж не перші гроші,-поділиться)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися