У Києві викрили лікарів на масштабній схемі для ухилянтів (ФОТО, ВІДЕО)

Подробиці розповіли в поліції і прокуратурі

У Києві викрили масштабну схему з надання фальшивих діагнозів для ухилянтів від військової служби з метою їхнього виїзду за кордон України. Про це розповіли в столичній прокуратурі та поліції, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що до схеми були залучені працівники п’яти столичних медичних закладів. Лікарі брали участь фальсифікації документів, що засвідчували нібито наявність у чоловіків призовного віку тяжких захворювань. Фальшиві діагнози надавали підстави для визнання цих чоловіків тимчасово непридатними для військової служби та дозволяли перетину державного кордону України.

До схеми були залучені люди, які підшуковували бажаючих уникнути мобілізації, а також працівники лікарень, члени медико-соціальної експертної комісії та комісії з питань перевірки стану військового обліку. Вартість послуги з виготовлення підроблених медичних документів становила три тисячі доларів з кожного ухилянта. Загалом у схемі брали участь 15 осіб.

Ділків викрили під час підготовки пакету документів для трьох чоловіків призовного віку та одержання від них грошей. Один із замовників, який діяв під контролем правоохоронців, на підставі цих документів безперешкодно виїхав за кордон.

За місцем проживання та роботи фігурантів провели десятки обшуків, під час яких знайшли гроші, чорнові записи, переписку з мобільних телефонів, відомості про внесення в базу eHealth фіктивних діагнозів та інші речові докази. Семи фігурантам кримінальної справи повідомили про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, у тому числі трьом з них — у складі організованої групи. Слідчі дії з іншими фігурантами кримінального провадження тривають.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що староста селища Озера Гостомельської громади показав російським окупантам маршрути доріг для наступу на Київ. На початку повномасштабного вторгнення в Україну зрадник підтримав російських загарбників та запропонував їм свою допомогу. Торік посадовець зорієнтував на місцевості російських окупантів під час їхнього наступу на Київ. Саме він надав росіянам маршрути доріг для просування їхніх військових колон у напрямку столиці через Гостомель та Мощун.

Нагадаємо, що у Києві викрили злочинну схему заволодіння активами майже трьох десятків підприємств. Схему рейдерського захоплення організував 41-річний киянин. В нього також було вісім спільників. На підставі підроблених документів вони намагалися переоформити корпоративні права на підконтрольних людей для подальшого продажу третім особам.

Читайте також, що у київському монастирі затримали прокремлівського блогера



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися