Київські митники викрили "оригінальну" схему ухилення від податків

Підприємство заявило автомобільні акумулятори як товари для відновлення енергосистеми

Столичні митники конфіскували автомобільні акумулятори на суму 656 000 гривень, які були заявлені до ввезення як товари для відновлення енергосистеми. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

Митники вилучили автомобільні акумулятори у столичного підприємства, яке оформило їх як побутові електричні акумулятори, на які діють преференції зі сплати податків, намагаючись скористатися пільгами зі сплати мита та ПДВ. Загалом, імпортер задекларував 130 польських акумуляторів загальною вартістю 656 тисяч гривень. 

Митники здійснили митний огляд товару і виявили невідповідність між задекларованим та фактичним. Маркування на товарі вказувало на те, що це саме автомобільні акумулятори. Таку ж інформацію можна знайти і на сайті виробника.

Наразі автомобільні акумулятори вилучені Київською митницею на підставі протоколу про порушення митних правил. Справа буде передана до суду.

Тимчасово, на період дії воєнного стану, але не більш ніж до 1 травня 2023 року, низку товарів звільнено від сплати ввізного мита та ПДВ, але на ввіз автомобільних акумуляторів, що класифікуються за кодом УКТ ЗЕД 850710, пільги не поширюються.

Нагадуємо, що столичні митники вилучили насіння канабісу з психотропами вартістю у 2,5 мільйонів гривень з міжнародного відправлення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися