Столичні слідчі викрили посадовця на "відкатах" на закупівлі електроенергії

Директор КП уклав договір щодо закупівлі електричної енергії по завищеній ціні

Столичні слідчі повідомили про підозру директору комунального підприємства, який отримав "відкат" у розмірі 1 мільйон гривень на закупівлі електроенергії. З метою отримання неправомірної вигоди керівник "Запоріжринку" підписав договір про закупівлю електроенергії за завищеною ціною. Про це повідомляє поліція Києва.

Київські слідчі та співробітники СБУ задокументували протиправні дії депутата Запорізької міської ради та директора комунального підприємства "Запоріжринок". Правоохоронці кваліфікували його дії як розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах, а також отримання службовцем неправомірної вигоди для себе і третіх осіб.

Досудове розслідування встановило, що 42-річний посадовець з метою отримання неправомірної вигоди уклав договір з одним із підприємств на закупівлю електроенергії за завищеною ціною. Після цього він отримував від постачальника так звані "відкати". Таким чином, зловмисник завдав запорізькому комунальному підприємству збитків на загальну суму 1 млн грн.

Максимальне покарання за цей злочин передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Крім того, слідчі підготували клопотання про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту на час досудового розслідування та відсторонення від посади. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що повідомлено про підозру начальнику управління Київської міської державної адміністрації, який вимагав 500 доларів США за надання місця на ярмарках у столиці.

Читайте также