У Києві у шахрая відсудили незаконно захоплену квартиру

Зусиллями прокуратури столичній громаді повернуто незаконно відчужену квартиру

Прокуратура повернула територіальній громаді Києва квартиру на вулиці Антоновича вартістю понад два мільйони гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Прокурори Шевченківської окружної прокуратури міста Києва успішно відстояли в суді позицію щодо повернення столичній громаді квартири у Голосіївському районі вартістю понад 2 млн грн, яка на законних підставах належить до відумерлої спадщини.

Власником квартири, розташованої на вулиці Антоновича в Києві, був самотній чоловік, який помер, не маючи спадкоємців. Після смерті чоловіка його квартира мала бути передана у власність громади як відумерла спадщина.

Однак розслідування виявило, що в результаті шахрайства на підставі договору купівлі-продажу, якого ніколи не існувало, квартира була зареєстрована за фізичною особою, а потім незаконно відчужена.

Щоб захистити інтереси місцевих мешканців, окружна прокуратура подала позов до суду про витребування майна у власність громади.

Завдяки активній позиції прокуратури та зібраним доказам, Голосіївський районний суд міста Києва погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі.

Нагадуємо, що в Києві учасник злочинної групи намагався продати чужу квартиру. Чоловік за підробленими документами став власником однокімнатної квартири та намагався її продати. Оперативники зловили злочинця під час передачі йому грошей від покупця.

Читайте также