У Києві директора підсанкційного підприємства викрили на злочинній схемі

Київська митниця викрила злочинну схему, яку провернув директор підсанкційного підприємства

Київська митниця викрила злочинну схему, пов'язану із заниженням вартості товарів компанією, директор якої також очолює підприємство, що перебуває під санкціями. Про це повідомляє Київська митниця.

Повідомляється, що митники викрили імпортера, який заявив до оформлення на митниці вантаж товарів великого асортименту вартістю близько 50 000 євро. Вантаж надходив з шести країн транзитом через Польщу.

З метою перевірки прозорості даних, наданих цим імпортером, Київська митниця надіслала запити до митних органів цих шести країн і отримала відповіді майже від усіх. Інформація, отримана від митних органів Іспанії, Італії, Німеччини та Польщі, показала, що фактична вартість частини імпортованих товарів становила 130 000 євро, що майже втричі перевищує загальну вартість товарів, задекларованих на українській митниці.

Київською митницею складено протокол про порушення митних правил.

Співробітники Київської митниці аналізують облікові дані компаній, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи. За результатами моніторингу працівники митниці зараз перевіряють законність зовнішньоекономічної діяльності таких суб'єктів.

Нагадуємо, що київські митники викрили "оригінальну" схему ухилення від податків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися