У Київській області викрили злочинну схему виїзду чоловіків за кордон

На Київщині судитимуть учасника організованої групи, причетного до злочинної схеми

На Київщині судитимуть учасника організованого угруповання, яке переправляло через державний кордон військовозобов'язаних під виглядом волонтерів. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва прокурорів скеровано до суду обвинувальний акт стосовно учасника організованого угруповання за фактом незаконного переправлення осіб через держкордон України.

Слідство встановило, що в період дії воєнного стану чоловік, який мешкає в Київській області, залучив двох спільників до розробки схеми незаконного переправлення військовозобов'язаних через кордон з метою збагачення.

За 5500 доларів США учасники злочинної групи обіцяли чоловікам за допомогою підроблених посвідчень волонтера організувати виїзд за кордон та внести відповідну інформацію до бази даних "Шлях".

Наразі вживаються заходи щодо встановлення місць перебування організатора та іншого учасника угруповання, а також їх оголошено в розшук. Матеріали стосовно цих осіб виділені в окреме кримінальне провадження.

Нагадуємо, що викрито чергову злочинну схему незаконного виїзду за кордон військовозобов'язаних чоловіків, яку організував мешканець Київській області. Чоловік просив від своїх "клієнтів" 6 000 доларів США за довідку про багатодітну родину або участь у волонтерстві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися