У Київській області лікар за хабар оформлював інвалідність всім охочим

На Київщині викрито лікаря МСЕК та його спільника

У Київській області викрито лікаря медико-соціальної експертизи та його спільника на отриманні понад 80 тисяч гривень за оформлення документів про довічну групу інвалідності. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру лікарю Київського обласного бюро медико-соціальної експертизи та його спільнику за вимагання та одержання неправомірної вигоди в інтересах себе та третіх осіб за прийняття рішення.

За версією слідства, підозрювані допомогли громадянину отримати довічну ІІ групу інвалідності за понад 80 000 гривень та оформили йому необхідні медичні документи, пов'язані з проходженням лікування та присвоєнням цієї групи.

Зловмисників було затримано під час отримання останньої частини обумовленої суми у розмірі 700 доларів США. Встановлюються інші особи, причетні до цього злочину.

Посереднику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а лікарю - домашній арешт.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання затриманих осіб правоохоронці виявили та вилучили готівку та медичну документацію.

Нагадуємо, що на Київщині судитимуть учасника організованого угруповання, яке переправляло через державний кордон військовозобов'язаних під виглядом волонтерів.

За 5500 доларів США учасники злочинної групи обіцяли чоловікам за допомогою підроблених посвідчень волонтера організувати виїзд за кордон та внести відповідну інформацію до бази даних "Шлях".

Читайте также