Столичний бізнесмен продав військовим небезпечні продукти (ФОТО)

Подробиці розповіли правоохоронці

У Києві підприємець продав військовим неякісні продукти на понад дев’ять мільйонів гривень. Подробиці розповіли в столичній прокуратурі та в поліції, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що між столичним підприємством та військовою частиною Національної гвардії України були укладені договори на закупівлю консервів тушкованої свинини, а також консервів гречаної та перлової каш зі свининою. Постачальник достеменно знав, що технічні характеристики цих продуктів не відповідають вимогам ДСТУ. Однак підприємець все одно передав закуплені в нього консерви до військовій частині Національної гвардії України.

За висновками лабораторних досліджень, поставлені консерви не відповідають вимогам ДСТУ, є небезпечними для споживання та можуть спричинити шкідливий вплив на здоров’я. Через це директору підприємства з виготовлення харчової продукції, 43-річному уродженцю Сумської області, повідомили про підозру у привласненні коштів державного бюджету в особливо великих розмірах. Слідство триває. 

Нагадаємо, столичні правоохоронці затримали групу шахраїв, які ошукали близько трьох сотень людей. Слідство встановило, що чоловіки через мережу Інтернет ошукували людей під приводом продажу мобільної та комп’ютерної техніки. Для цього розміщували на онлайн-платформах оголошення. Після отримання повної передплати від довірливих покупців аферисти зникали або ж надсилали інший товар.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили злочинну схему заволодіння активами майже трьох десятків підприємств. Схему рейдерського захоплення організував 41-річний киянин. В нього також було вісім спільників. На підставі підроблених документів вони намагалися переоформити корпоративні права на підконтрольних людей для подальшого продажу третім особам.

Читайте також, як столичний підприємець вкрав мільйони на закупівлі для українських військових.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Читач

1 березня 2023, 13:13

Та таке. Де там видно здуті кришки, порушену упаковку, чи перевищення терміну придатності? За якими параметрами не відповідає? Мало консервантів? І формулювання "може спричинити" якось несерйозно виглядає. Комусь дорогу перейшов?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися