Викрито окупантів, причетних до розстрілу мирних мешканців під Києвом (ФОТО)

Судитимуть окупантів, які віддавали накази розстрілювати цивільних осіб

Двоє російських офіцерів, які наказували військовослужбовцям катувати та вбивати цивільних осіб у Броварському районі, постануть перед судом. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт у рамках спеціального досудового розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни стосовно командира мотострілецького батальйону 15-ої окремої мотострілецької бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил РФ та помічника командира цієї ж військової частини.

Слідство встановило, що у лютому 2022 року під час окупації села Перемога, що на Броварщині, російські військовослужбовці при виконанні наказів обвинувачених незаконно позбавили волі вісьмох цивільних осіб. Окупанти незаконно допитували мирних мешканців, били, наносили удари кулаками та ногами та застосовували проти них вогнепальну зброю, щоб отримати від них інформацію про ЗСУ, Національну гвардію України, правоохоронців та територіальну оборону.

Потім, за наказом обвинувачених офіцерів, їхні підлеглі розстріляли п'ятьох заручників з вогнепальної зброї.

Нагадуємо, що повідомлено про підозру російському військовослужбовцю, який вбив мирного жителя та скоїв замах на вбивство його 14-річного сина. Хлопець з батьком їхали за гуманітарною допомогою в Бучі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися