У Києві викрили забудовника, який незаконно зводив ЖК

Викрито факт незаконного будівництва ЖК на землях промисловості

Прокуратура повернула Києву земельну ділянку вартістю понад 217 млн грн, на якій недобросовісний орендар почав незаконно зводити житловий комплекс. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Господарський суд міста Києва в інтересах держави задовольнив позов Київської міської прокуратури про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у Святошинському районі столиці площею понад 4 га та вартістю 217,4 млн грн.

Прокуратура встановила, що у 2003 році Київська міська рада передала акціонерному товариству земельну ділянку по провулку Приладному, яка належить до категорії земель промисловості. З товариством уклали договір довгострокової оренди терміном на 25 років для використання земель за цільовим призначенням, а саме для експлуатації та обслуговування адміністративно-виробничих та господарських будівель і споруд.

Однак, порушуючи земельне законодавство та всупереч умовам договору, товариство розпочало будівництво житлового комплексу на земельній ділянці, чим фактично незаконно змінило категорію земельної ділянки із земель промисловості на землі житлової та громадської забудови без відповідного рішення Київської міської ради.

За таких обставин суд погодився з доводами прокурора про неможливість будівництва житлових будинків на землях промисловості та задовольнив позов у повному обсязі.

Нагадуємо, що у Київській області земельні ділянки природно-заповідного фонду в регіональному ландшафтному парку "Трахтемирів" повернули у державну власність.

Читайте также