На Київщині землі заповідника повернули у державну власність

Подробиці розповіли у прокуратурі

Земельні ділянки природно-заповідного фонду в регіональному ландшафтному парку "Трахтемирів" повернули у державну власність. Про це повідомили у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у 2017 та 2020 роках Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області під виглядом земель сільськогосподарського призначення у приватну власність передали дві земельні ділянки загальною площею чотири гектари. Ці землі з 2000 року належать до земель природно-заповідного фонду та знаходяться в межах ландшафтного парку "Трахтемирів".

Регіональна прокуратура звернулася до суду. Враховуючи доводи прокурора суд задовольнив позови і повернув  земельні ділянки у власність Ржищівської міської ради. Вартість цих земель оцінюють у 50 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва зелена зона та частина парку опинилися під загрозою забудови. На земельній ділянці поряд з Голосіївським парком планують побудувати житловий комплекс. Декілька років тому громада відстояла зелену зону по вулиці Генерала Родимцева, що біля старої вежі, від забудови. Тоді Служба безпеки України планувала будувати там будинок. Зараз на територію претендує новий забудовник.

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням. У Київській міській раді стверджують, що землю передали в оренду цілком законно.

Читайте також, що у Києві розробили концепцію скверу, що поблизу станції метро "Героїв Дніпра", та дивіться фото.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися