Частина Голосіївського парку опинилась під загрозою забудови

Екологи розповіли подробиці

В Голосіївському районі Києва зелена зона та частина парку опинилися під загрозою забудови. Про це розповіли в Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, на земельній ділянці поряд з Голосіївським парком планують побудувати житловий комплекс. Декілька років тому громада відстояла зелену зону по вулиці Генерала Родимцева, що біля старої вежі, від забудови. Тоді Служба безпеки України планувала будувати там будинок.

"Планована будівля примикала прямо до частини Голосіївського національного парку, що привело би до екологічних проблем. Тоді  цю зелену зону вдалося громаді відстояти. Але свято місце порожнім не буває", — зазначили в КЕКЦ.

Зараз на цю земельну ділянку, яка коштує в цінах 2021 року понад 10 мільйонів гривень, покусилися нові забудовники. ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь" планує побудувати на цьому місці житловий комплекс.

"Під загрозою знову опинилась не тільки ця зелена зона, але і частина території Голосіївського національного парку", — наголосили екологи.

В Київському еколого-культурному центрі оприлюднили схему земельної ділянки та матеріали із земельного кадастру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт". 

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням. У Київській міській раді стверджують, що землю передали в оренду цілком законно.

Читайте також, що у Києві розробили концепцію скверу, що поблизу станції метро "Героїв Дніпра", та дивіться фото.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися