Посадовці вкрали гроші з ремонту укриттів в школах Києва (ФОТО)

Що відомо про чергову корупційну схему

У Києві в розкраданні грошей під час ремонту укриттів у школах підозрюють начальника Управління освіти Шевченківської районної державної адміністрації та його заступників. Про це розповіли в прокуратурі столиці, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що Управління освіти Шевченківської райдержадміністрації уклало з підприємцем договір на закупівлю меблів для укриттів. Меблі закупили для 54 навчальних закладах Шевченківського району Києва вартістю понад 3,7 мільйони гривень. Переможець тендеру запропонував ціни значно вище ринкових. Однак, Управління освіти уклало з ним договір, що призвело до безпідставного перерахування коштів зі столичного бюджету на суму понад мільйона гривень.

Наразі повідомлено про підозру начальнику та двом заступникам Управління освіти Шевченківської районної державної адміністрації за фактом розтрати бюджетних коштів та службового підроблення. Слідство у кримінальному провадженні триває. Правоохоронці перевіряють причетність до вчинення корупційного злочину інших осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вдвічі зросла вартість електронних учнівських квитків. Наприкінці лютого в мерії столиці радили батькам школярів прискорити оформлення електронних документів. Раніше у Києві ціна оформлення учнівського квитка становила 50 гривень. З 1 березня вартість виготовлення картки зросла до 100 гривень через підвищення вартості матеріалів.

Нагадаємо, у Києві в розкраданні грошей під час ремонту укриттів у школах підозрюють начальника Управління будівництва Голосіївської районної державної адміністрації, підрядника та інженера технагляду. Збитки столичному бюджету оцінили у пів мільйони гривень. Окрім того, окружна прокуратура повідомила про підозру начальнику Управління освіти Голосіївської районної державної адміністрації у збитках у 1,3 мільйони гривень під час закупівлі генераторів для шкіл.

Читайте також, що на столичній Оболоні розпочали будівництво приватної школи.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися