У Києві за отримання хабарів судитимуть посадовців музичної академії

Подробиці розповіли в столичній прокуратурі

У Києві за отримання хабаря судитимуть посадовців Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського. Подробиці корупційної схеми розповіли в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, посадовці Національної музичної академії України вимагали гроші за оренду приміщень державної установи без укладання договорів та угод. За один день оренди концертної зали для зйомок рекламного ролику планували отримати чотири тисячі доларів. Гроші передавали в два етапи.

Під час одержання другої частини хабаря у дві тисячі доларів корупціонерів затримали. Це сталося в одному з підвальних приміщень академії. Під час обшуків у затриманих вилучили ще 32 тисячі доларів та п’ять тисяч євро. Правоохоронці затримали проректора та директора оперної студії Національної музичної академії України імені Чайковського. Їм повідомили про підозру в отриманні хабарів.

Під час слідства накладено арешт на майно посадовців. Хабарникам загрожує до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скерували до суду для розгляду по суті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Нагадаємо, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, що під час будівництва Подільського мосту у Києві вкрали десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися